Skip to main content

Periodontitt

Periodontitt

Hva er tannkjøttbetennelse?

Tegn på tannkjøttbetennelse inkluderer:

  • Rødt tannkjøtt
  • Hovent og ømt tannkjøtt
  • Begynner å blø ved pussing eller ved bruk av tanntråd eller tannstikker

Hvorfor får man tannkjøttbetennelse?

Periodontitt skyldes ofte infeksjon av bakterier i spalten mellom tann og tannkjøtt. Plakket vokser ned mot rotspissen og kan føre til reduksjon av tannens festeevne. Unngår du å gjøre noe med betennelsen, vil konsekvensen være at tennene faller ut. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt ved mistanke om tannkjøttbetennelse.

Gingivitt, som er en lokal betennelse, skyldes manglende tannrenhold i området ned mot tennene, og som oftest mellom tennene. Gingivitt kan motvirkes og behandles ved grundig og regelmessig tannrens. Vi anbefaler likevel at du tar en tur til tannlegen, slik at du kan få korrekt diagnose – og for å være sikker på at dette ikke utvikler seg til noe mer alvorlig.

Behandling:
Kronisk betennelse i tannkjøttet kalles periodonitt eller periodontal sykdom. Når du kommer til kontroll hos oss sjekker vi alltid tannkjøttet grundig. Finner vi tegn på sykdom sørger vi for at du får informasjon om sykdommen og den behandlingen vi anbefaler.

Sykdommen behandles og forebygges ved grundig rengjøring for å fjerne tannstein og belegg som ligger under tannkjøttet. Dersom du ønsker bedøvelse vil du alltid få tilbud om dette. Når behandlingen er gjennomført vil vi tilby deg regelmessig kontroll og oppfølging.

Sykdommer i tannkjøttet er kroniske og krever normalt livslang oppfølging. Våre erfarne tannleger kan legge opp et systematisk program for oppfølging av din sykdom. Normalt kommer du tilbake regelmessig hver 3. eller fjerde måned til kontroll og oppfølging.

Direkteoppgjør med HELFO
Vår tannlegeklinikk har direkteavtale med HELFO. Helfo kan dekke en stor del av din tannbehandling ved tilstander som kan forårsake store tannskader og tannlegekostnader.

Våre behandlere har direkteoppgjør med Helfo.
Når din behandling er berettiget refusjon, betaler du kun egenandelen.
Din tannlege bedømmer om du kan få refusjon. Det betyr at du som pasient slipper å legge ut for den delen av regningen som trygden dekker. Du slipper også å søke Helfo om refusjon i ettertid. Dette arbeidet tar vi oss av.

NB! For mer informasjon, les på vår Helfo Refusjon eller kontakt oss for å få riktig veiledning. Tannlegen vil diskutere de ulike alternativene med deg slik at dere kan sammen komme frem til en optimal løsning.

Ønsker du å bestille time angående en av disse behandlingene?