Skip to main content

Rutinekontroll

Rutinekontroll

Vi anbefaler at du tar en rutinekontroll hos tannlege og får undersøkt slimhinner, tenner og tannkjøtt minst en gang hvert år. For å kunne diagnostisere karies («hull») i tennene må vi ta noen røntgenbilder. For noen med spesielle utfordringer kan det være lurt med en tannlegetime flere ganger i året. Det gjelder særlig for pasienter med sykdom i tannkjøttet eller som lett får mye tannstein. Noen pasienter får lett nye fordi de produserer for lite spytt og derfor er munntørre. Andre kan ha fysiske utfordringer som gjør vanlig tannstell vanskelig.

Behandling:
En årlig undersøkelse hos tannlege i tillegg til ett eller flere besøk hos tannpleier kan være en aktuell løsning for pasienter som har spesielle utfordringer. Pasienter som går regelmessig til tannpleiere kan også få utført den årlige undersøkelsen av tennene hos vedkommende.
Du bestemmer selv hvilken tannlege eller tannpleier som du ønsker skal behandle deg. Dersom vårt datasystem har gitt deg tannlegetime hos noen andre kan du ta kontakt med klinikken og be om at din avtale blir flyttet til den behandleren som du foretrekker.
Den årlige undersøkelsen er din sikkerhet for at det ikke skal utvikle seg tannkaries som kan forårsake større fremtidige tannskader.
Den årlige undersøkelsen vil også avdekke begynnelsen på sykdom i tannkjøttet og forandringer i munnslimhinnene som kan være symptom på sykdom.
Det er viktig at du besøker tannlegen din to ganger i året og får utført rutineundersøkelse og rengjøring. Ved å besøke tannlegen regelmessig, og med gode daglige munnhygienevaner hjemme, har du større sannsynlighet for å holde tennene og tannkjøttet sunne og sterke.

Er det din første tannlegetime hos oss?
Hos Rosenhoff Tannklinikk vil vi foreta en grundig undersøkelse med røntgenbilder. Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan i samråd med deg. Dersom det finnes ulike løsninger som passer, vil du bli godt informert og få en grundig prisoverslag for hele behandlingen.

‍Dersom den planlagte behandlingen er omfattende og kostbar vil vi utarbeide en skriftlig behandlingsplan med kostnadsoverslag som du enten vil få med deg samme dag eller få sendt i posten sammen med betalingsbetingelsene. Dette gir deg tid til å vurdere den planlagte behandlingen og diskutere eventuelle behandlingsalternativer med oss. Vi setter ikke i gang med behandlingen før du skriftlig har akseptert den valgte behandlingsplanen.

Ønsker du å bestille time angående en av disse behandlingene?