Skip to main content

Tannbleking

Bleking av tenner

Siden 2000-tallet har tannbleking vært en populær kosmetisk behandling, og populariteten ser ikke ut til å synke. Med god grunn; Tannbleking er enkelt, trygt og tilbys til en rimelig pris.

‍Enkelt
Tannbleking er så enkelt at du kan gjøre det hjemme!

Langvarig effekt
Effekten av tannbleking er langvarig. For mange kan effekten vare i 20-30 år, for noen hele livet.

Det finnes mange aktører som selger tannblekingsprodukter på nettet. Disse produktene funker i og for seg, men blekemiddelet er ikke like sterkt som det du får hos tannleger. Dette gjør at effekten ikke blir like god og heller ikke varer like lenge. I tillegg bør du alltid rådføre deg med en tannlege før du velger å bleke tennene dine. Det er det flere grunner til:

Rens
Du får et mye bedre resultat av din tannbleking hvis du får en ordentlig puss og rens av tennene først. Dette er for å kvitte seg med ting på overflaten av tennene som kan hindre et godt blekeresultat. Røykfarge på tennene og tannstein er eksempel på dette. Vi anbefaler at du drar til tannlegen og utfører rensen, slik at det blir grundig gjort. Da kan du i tillegg be om tannbleking samtidig. To fluer i en smekk!

Du bør ikke ha andre skader på tennene eller tannkjøttet
Dette er det selvfølgelig en tannlege som ser best. Selv om blekemiddelet er helt trygt å bruke vil det være dumt å bruke det på tenner eller tannkjøtt som allerede er skadet. Det vil kunne gjøre skadene mye verre.

Fyllingene dine burde sjekkes
Det er ikke et problem å ha fyllinger hvis du vil utføre tannbleking i Oslo. Derimot er det et problem med dårlige fyllinger. En tannlege bør få se over fyllingene dine først slik at hen kan forsikre seg om at de er av god nok kvalitet. Er de ikke det vil du kunne få et stygt resultat. Fyllingene påvirkes nemlig ikke av blekemiddelet.

Forventninger
Tannlegen kan også hjelpe deg med å sette realistiske forventninger. Effekten av tannbleking varierer fra person til person. Noe kommer av hvordan man har behandlet tennene, for eksempel om man er en røyker eller ikke, men noens tenner er bare mindre mottakelige for bleking også.

Misfargede tenner
Det er helt vanlig å få gulere tenner med årene. Dette kommer både av ytre og indre faktorer. Med ytre faktorer menes det vi selv utsetter tennene for, slik som hva vi drikker, spiser og om vi bruker tobakk. Denne typen misfarging legger seg først på utsiden av tennene og kan fikses med en grundig puss hos tannlegen. Over tid vil imidlertid misfargingen på utsiden synke dypere og kan da bare behandles med blekningsprodukter.Med aldersrelatert misfarging er det innsiden av tennene som endrer seg. Overflaten som ligger bak det ytterste laget (emaljen) vil over årene bli gulere. Etter hvert vil det skinne gjennom emaljen.

Ønsker du å bestille time angående en av disse behandlingene?