Skip to main content

Rotfylling

Rotfylling

Dette er rotfylling av tann.

Rotfylling er en komplisert prosess og tar selvfølgelig tid, men med våre moderne teknikker og utstyr er prosessen helt smertefri for deg. Du slipper å trekke tannen og på grunn av at nerven er fjernet, vil du heller aldri oppleve ha tannpine i den igjen.

Ved rotfylling fjernes nerven i tannen. Med nerven forsvinner også det som forårsaker tannpinen, og den døende nerven blir erstattet av et fyllingsmateriale. Da rotfylte tenner er noe svakere enn tenner som ikke har gjennomgått samme behandling, vil det av og til bli nødvendig å forsterke tannen med en tannkrone. I enkelte tilfeller vil ikke en rotfylling ha tiltenkt effekt, og du kan ende opp med å måtte trekke tannen.

Når må man ha rotfylling?
Om du har gått med tannverk over lengre tid vil rotfylling av tann i mange tilfeller være løsningen på problemet. Rotfylling er nødvendig hvis en infeksjon eller en betennelse i en tann fører til at nerven dør. Betennelser og infeksjoner kan oppstå hvis bakterier når inn til nerven via et ubehandlet hull i en tann.

Det kan være nødvendig med rotfylling også ved betennelse i kjevebenet. Slike betennelser kan føre til utvikling av cyster eller at infeksjonen sprer seg til bihulene og er derfor viktig å behandle. Du kan ha betennelser i kjevebenet uten at du kjenner smerter. Betennelsen vil imidlertid være synlig på røntgenbilder. Derfor er det viktig at du går til jevnlig kontroll hos tannlegen for å avdekke eventuelle betennelser og hindre spredning.

Hvis du mistenker at du har betennelse i en tann eller i kjeven, eller om du opplever smerter i kjeven, er det viktig at du tar kontakt med oss i Tannverden så snart som mulig. Hos oss får du rask og smertefri behandling slik at du snart vil være kvitt ubehaget for godt.

Hvordan foregår en rotfylling?
Når du skal ha en rotfylling begynner tannlegen med å bore opp tanna og fjerne de infiserte nervene med et dertil egnet instrument. Deretter spyles nervekanalene med et bakteriedrepende middel, før tannlegen midlertidig fyller igjen hullet. Dette gjøres for å sikre at infeksjonen stoppes før tannen fylles permanent. Denne behandlingen sørger for at infeksjonen trekker seg tilbake.

Når du senere kommer tilbake til tannlegen for å avslutte behandlingen, blir det først tatt en røntgenbilde for å undersøke infeksjonen. Deretter fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir igjen spylt med bakteriedrepende middel. Til slutt blir tannen tettet med hvitt komposittmateriale. Dermed et røttene beskyttet mot nye infeksjoner.

Ingen smerte under rotfylling
For mange er «rotfylling» forbundet med smerter og store utgifter. Slik trenger det imidlertid ikke å være. Hos oss får du en av Oslos rimeligste behandlinger, i tillegg til at våre tannleger alltid er svært opptatt av at du ikke skal oppleve smerter under behandling. Det er viktig for oss at du får en så behagelig opplevelse som mulig. Våre moderne bedøvelsesmetoder er effektive og sørger for at behandlingen er smertefri. I tillegg legger vi alltid opp til at du skal få ta en pause underveis dersom du skulle ønske det.

Når operasjonen er over og bedøvelsen slutter å virke vil det være helt normalt å oppleve noen form for smerte. I disse tilfellene anbefaler vi vanlig, reseptfri smertestillende. Disse smertene trenger du ikke å bekymre deg for ettersom de får over etter en liten periode. Skulle smertene mot formodning vedvare, ber vi deg ta kontakt med oss så finner vi en løsning på problemet.

Ønsker du å bestille time angående en av disse behandlingene?